Zwangerschapsmassage

Als je zwanger bent is dat een bijzondere periode in je leven. Fysiek en mentaal gebeurt er van alles. Je lichaam verandert in een korte tijd en dat kan klachten geven als (lage) rugpijn, vermoeidheid, slecht slapen, onrustige benen en vocht vasthouden. Er wordt vaak gezegd dat deze klachten erbij horen, maar een goede massage kan ervoor zorgen dat je er minder last van hebt. Negen maanden lijkt lang, maar ze zijn zo voorbij! Dan is het natuurlijk fijn dat je er ook een beetje van hebt kunnen genieten.

Ook als je geen klachten hebt is een zwangerschapsmassage heerlijk. De stofjes die vrijkomen bij massage maken je blij en ontspannen. Vaak slaap je beter en dat is ook goed voor je baby.

Voor de zwangerschapsmassages gebruik ik een speciale en zeer comfortabele massagetafel. Deze is voorzien van borst en buikuitsparingen zodat je weer eens heerlijk op je buik kunt liggen. In overleg met jou masseer ik je hele rug, je armen, benen en voeten. Ik gebruik tijdens de behandeling klassieke massagetechnieken die heel ontspannend werken op de spieren evenals shiatsu drukpunten tegen specifieke zwangerschapsklachten. Even een momentje voor jezelf en de baby, weg van de alledaagse hectiek.

Als je twijfelt of massage goed voor jou is tijdens je zwangerschap, bijvoorbeeld omdat je klachten hebt als hoge bloeddruk of zwangerschapsdiabetes, overleg dan eerst met je verloskundige of gynaecoloog. Ik masseer vanaf 12 weken zwangerschap.

Zwangere buik met twee handen